Noorderlichtbokaal 2020: De Deelnemers

Noorderlichtbokaal 2020

Noorderlichtbokaal 2020

Schrijver: Auke Winters

Beeld: Auke Winters

Gepubliceerd op: 16 september 2020 - 18:00

Emmen,

Zeven tot de verbeelding sprekende combinaties zullen zaterdag 26 september strijden om de fel begeerde rode lantaarn.

Titel verdediger Jack Brandon met de mechelaar Patriot van de Berlex Hoeve die vorig jaar met een puntentotaal van 276 de rode lantaarn mee naar huis nam. Zal er alles aan gelegen zijn om deze punten te evenaren of verbeteren.

Rienk Taekema uitkomend voor HSV de Vooruit heeft met de mechelaar Mareck van Groot Wezenland in zijn sportcarrière een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in het manwerk. Mareck werd in 2018 tijdens het NK alle rassen gehuldigd als best bijtende hond. Vorig jaar werden Rienk en Mareck in de strijd om de rode lantaarn nipt tweede met 274 punten.

Johanna de Jonge met de zwarte Duitse herder Haika von der Blitze Dune uitkomend voor HDG de Hondsrug. Johanna en Haika die vorig jaar debuteerden op een aantal wedstijden. Deze combinatie zal met de gedane trainingsarbeid proberen om de vorig jaar behaalde punten te verbeteren.

De regerend regiokampioen in regio Noord, René van Goor zal met de mechelaar Hergos van Keyana hoge punten proberen te scoren en er alles aan doen om de Rode lantaarn in zijn bezit te laten schijnen.

De voor het DAVG uit Arnhem uitkomende Bert Akkermans. Debuteert met zijn fokproduct Daisy van het Eldens veld in het wedstrijdcircuit.

Auke Winters met de Mechelaar Gidon van Keyana zal trachten de basiskwaliteiten van Gidon optimaal aan het publiek te presenteren.

Thea van Niekerk een veelzijdig africhtster in diverse disciplines binnen de hondensport. Zo heeft zij met haar Groenendalers in de Obedience Nationaal en Internationaal diverse aansprekende resultaten behaald. Tijdens de Noorderlichtbokaal zal zij samen met haar Groenendaler Epic Ellis Di Terra Luna proberen voldoende punten voor haar IPG 2 te halen.

Wij wensen de deelnemers aan de Noorderlichtbokaal een fijne wedstrijddag, met uitmuntende resultaten.

Menu sluiten