Noorderlichtbokaal 2020

Noorderlichtbokaal 2020

Noorderlichtbokaal 2020

Schrijver: Auke Winters

Beeld: Ronald van Goor

Gepubliceerd op: 25 maart 2020 - 13:00

Emmen,

Van 9 t/m 13 september wordt door de F.C.I. op het sportcomplex Onderbos te Apeldoorn het wereldkampioenschap voor werkhonden georganiseerd. Honderdveertig topcombinaties uit vijfendertig landen zullen daar strijden om de hoogst haalbare eer voor werkhonden .

De Noorderlichtbokaal die 26 september op het terrein van de H.D.G. de Hondsrug wordt georganiseerd kan in dat perspectief als een after party van het wereldkampioenschap worden beschouwd.

Des al niet te min zal de innerlijke beleving van de deelnemers tijdens de Noorderlichtbokaal daar niet onder doen voor de beleving die de deelnemers aan het Wereldkampioenschap hebben.

De Spoorleggers, Keurmeesters en Pakwerkers

Spoorlegger Klaas Meester zal samen met Roef Westra in de vroege zaterdagmorgen de sporen voor de deelnemende combinaties uit lopen. Keurmeester Arie Stam gaat vervolgens het getoonde werk op de sporen waarderen. In het appel gedeelte zullen de constateringen en de daaraan gekoppelde waarderingen verzorgd worden door keurmeester Hans Hengelman. Robert van Bijsterveld en Ronald van Goor zullen in de afdeling C de honden testen op hun vermogen. Toon Hop zal hier de aangemelde combinaties op hun werk beoordelen.

Voor de deelnemers die willen intrainen worden er nog een tweetal dagen op de agenda vermeld. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het hele jaar door een aantal keren te komen trainen op onze pakwerkers Robert en Ronald die ervaring hebben met snelle wedstrijdhonden. Zij staan de combinaties die willen deelnemen aan de Noorderlichtbokaal graag tot hun dienst.

Graag tot ziens op 26 september als deelnemer of bezoeker tijdens de Noorderlichtbokaal 2020 in Emmen.

Auke Winters.

Menu sluiten