REGIOWEDSTRIJD NOORD 2019

Regiowedstrijd noord 2019

Regiowedstrijd noord 2019

Schrijver: Auke Winters

Beeld: Ronald van Goor

Gepubliceerd op: 12 maart 2019 - 11:56

Emmen,

20 april is NBG Vereniging Honden Dressuur groep de Hondsrug gastheer van hondensporters uit het Noorden van het land. Naar waar wij hopen gaan er een groot aantal combinaties strijden om de titel Noordelijk kampioen. Inmiddels zijn de eerste inschrijvingen bij de secretaresse van de vereniging binnen gekomen.

In afdeling A gaan Spoorleggers Willem Rozeboom en zijn collega Roef Westra in alle vroegte de sporen op een vakkundige manier uitlopen. Om negen uur zullen dan de eerste combinatie starten. Nadat alle startende combinatie s zijn beoordeeld op de plussen en de minnen. En er door keurmeester Berry Kleinhesselink, een eerste schifting voor het eindklassement is gemaakt. Wordt de wedstrijd vervolgd op het terrein, aan de Weerdingerstraat, van gastheer HDG de Hondsrug.

Keurmeester Willem Spies, die zelf ook niet onverdienstelijk in de wedstrijdsport presteert, zal in afdeling B. de diverse naar het kampioenschap meedingende combinaties beoordelen. Zijn constateringen en de daar aan gekoppelde waardering zullen meer duidelijkheid geven wie zich nog tot de kanshebbers mag rekenen om het regiokampioensschap op zijn of haar naam te schrijven.

De apotheose in deze wedstrijd vormt de afdeling C. Hier zullen de podiumplaatsen worden verdeeld. De honden worden op het korte werk getest door Petrit Rexhept. Op het lange werk test de onlangs naar de A status gepromoveerde Joeri Imbos de honden. Als reserve staat op de lijst Dennis Oosterkamp De constateringen en de waarderingen in deze afdeling worden verricht door keurmeester Cor Jansen.

Menu sluiten