UV examen Assen

Op 30-8-2018 hebben 6 mensen deelgenomen met hun hondjes aan het UV examen bij VDH kringgroep te Assen.

Uitgenodigd om dit examen te keuren was mevr. Anja Boonemmer en wedstrijdleider was dhr Pieter Dermois. Beiden begeleiden het examen uitstekend.

De deelnemers :
Willem Rozeboom met zijn Falco v/d Fivelborgh,
Anita Weekhout Schuiterd met haar Fidel v/d Fivelborgh,
Maud Diemer met haar Duitse Herder Quelle van de Eshorst
Reinder Wolthuis met zijn Duitse Herder Dazzling Deagan von Haus Geja,
Auke Winters met zijn Mechel Gidon van Keyana,
ikzelf (Saskia Kosters) met mijn bruintje Perra vom Schloss Lupus.

De training ervoor verliep een beetje rommelig, aangezien het overdag veel te warm was om te fietsen,  zat ik geregeld om half 6 in de ochtend al op de fiets, om Perra zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden aan dit examen. Iedereen was dus in de avond  of heel vroeg in de morgen aan het trainen.

Het examen zelf was perfect geregeld, een  prachtige route door het Drentse landschap met weinig verkeer. Er werd s,avonds gefietst , zodat we de meeste kans hadden dat het examen vanwege de weersomstandigheden ( hitte) door kon gaan. Ideale temperatuur hadden we, 19 graden met een licht briesje.

Enkele supporters reden ook mee, zowel in de auto als op de fiets. Claudia begeleide de kolonne door voorop te gaan fietsen en bij de kruispunten te gaan staan zodat een ieder door kon fietsen.

Bij de 1ste pauze na ongeveer 8 kilometer, werden de voetzolen en chipnummers van alle honden gecontroleerd door keurmeester Anja Boonemmer. De honden werden tijdens het fietsen goed in de gaten gehouden en na de 2de pauze hebben we een stuk over een zandpad gefietst. Het werd toen al een beetje schemerig .

Bij aankomst op de vereniging werden we opgewacht door leden van de kringgroep. We moesten een stukje lopen om te zien of alle hondjes fit genoeg waren . Dit was het geval, dus kon Anja iedereen feliciteren met het behaalde examen.

Een lekker biertje of frisje na het examen hadden we wel verdiend.

Iedereen gefeliciteerd.

Met vriendelijke sportgroet,

 

 

Saskia Kosters de Boer 

Menu sluiten